TVRZ events for udsatte børn

Formål

Hør frivillige fra Silkeborg fortælle om hvorfor, de er med til at lave events i Silkeborg.

TVRZ er events for udsatte børn arrangeret af kirkerne i børnenes boligområde. I Silkeborg afholdes sommerferie/lørdage events fra april til november.

Kirkerne oplever at  eventene er med til at formidle næstekærlighed og venlighed i et boligområde, hvor mange kæmper med hverdagen.

Der deltager hver gang mellem 100-300 børn. Eventene skaber glæde, forundring og taknemmelighed over at kirkerne rækker ud, med nærvær og gode oplevelser. Udover at gøre en forskel for børnene, kan kirkerne benytte eventene til, at invitere ind og bygge bro til arrangementer og fællesskaber i kirkerne. Janni som er frivillig på TVRZ fortæller "Vores erfaring er at mange forældre kigger forbi, vi byder dem på en kop kaffe og en snak over snobrødsbagning, som er et kæmpe hit, for både store og små."

Både børn og voksne deltager i aktiviteterne

Se billeder og NYT fra TVRZ events i Silkeborg HER

Til Sommer TVRZ 2022 havde TVRZ besøg af en ukrainsk kunstner, som lavede smukke lerfigurer

Det skal der til

Vil I lave events så start med at finde et par initiativtager/ledere og nedsæt en arbejdsgruppe. Gruppen arbejdere med rammen for projektet, hvilke aktiviteter, hvad kan lade sig gøre, hvem vil være ledere, skal deres fundraises eller indsamles penge i kirken.

Aktivitetsledere planlægger og indkøber til egne aktiviteter. Det kan anbefales at lave en Facebookgruppe eller Messenger tråd, til fælles kommunikation mellem frivillige. Hvem gør hvad til hvilke aktiviteter næste gang osv.

I Silkeborg har man flg. team:

- Praktisk Team

(Opstilling, kul, kaffe brygning)

- Aktiv team

(fodbold, hoppeborg, rundbold, spande bold mm)

- KREA team

(Ansigtsmaling, tegne, perler, stenmaling simple KREA aktiviteter, efter årstiden)

-Bålteam/snobrød

(Medbringer snobrødsdej, ruller på pinde osv.)

Der kan fundraises midler til materialer, kaffe, trailer, telte, bålfade, forestillinger med tryllekunstnere, ekstraordinære aktiviteter osv. til projektet.

Er din menighed en del af et KSA Netværket, som ligger tæt på Silkeborg, kan det være en mulighed at låne Silkeborgs "TVRZ" materiale trailer, et par weekender i en opstartssæson. Heri er telte, borde, stole, bålfade, snobrødspinde, LEGO bord, bolde mm.

Endvidere kan I med fordel undersøge, om I har lokale aktørerer, hvor man kan låne hoppeborg, Air track eller lignende. Mange vil gerne støtte en god sag for udsatte børn.

Eventleder opgaver

- Tovholder på det praktiske.

- Afholde 2 årlige planlægningsaftner sammen med faste frivillige og aktivitetsledere.

- Indkøber dagens forfriskning til frivillige (hvis I har økonomi. Vi laver toast og har en sodavand til frivillige)

- Kontakt til KSA lederen ift. frivillig hvervning og PR.

- Fundraiser

- Kontakt til relevant beboerforeningen/beboerhuset ift. aftaler om lån af strøm, vand toiletfaciliteter evt. reklamering.

- PR på interne SOME og reklamering i netværket og evt. på den lokale Facebook gruppe for boligforeningen arrangementet afholdes i.

Praktisk

Det anbefales af afholde "TVRZ" i forår, sommer og efterår. Endvidere kan det være en god ide at afholde det eftermiddage/aftner i weekender og ferier, hvor mange børn ellers sidder indendørs foran en skærm.

Det er vores erfaring, at børnene først kommer ud om eftermiddagen. Et relevant program ville kunne starte tidligst kl.13. Eller som nedenstående programmer i sommerferien, hvor 3 familier og en række unge, afholdt Sjov på TVRZ i Silkeborg 3 dage i uge 27.

Det anbefales:

- At afholde eventet mindst en gang månedligt for kontinuerlighedens skyld og for at vedligeholde den gode kontakt til børnene.

- At starte eventet med ledersamling, hvor evt. nye frivillige fordeles på teams og opgaver fordeles.  

Sommerferie program

Kl.17:00 Leder briefing, sandwich, bøn, fælles opstilling.

Kl.17:30 Opstart af aktiviteter

Kl.17:30 Optænding af kul til bål

Kl.19:30 Ned lukning af telt aktiviteter

Kl.20:30 Nedlukning af bål, hoppeborge mm.

kl.21:00 Ledersamling og evaluering

Lørdags program

Kl.12:30 Leder briefing, sandwich, bøn, fælles opstilling.

Kl.13:00 Opstart af aktiviteter

Kl.13:00 Optænding af kul til bål

Kl.16:30 Ned lukning af telt aktiviteter

Kl.17:00 Nedlukning af bål, hoppeborge mm.

kl.17:30 Ledersamling og evaluering

KSA hjælper

Vil I gerne lave TVRZ, så kontakt Janni fra Kirkernes Sociale Arbejde i Silkeborg på tlf. 9116 8017 for at høre mere, få sparring på hvordan I gør.

 

Læs mere