Et netværk med hjerte for mennesker og diakoni

Kirkernes Sociale Arbejde er et netværk af kirker i Danmark, der sammen med Blå Kors Danmark ønsker at inspirere til diakoni i kirker og menigheder. Dette gør vi ved at indsamle inspiration og viden fra hele Danmark. Vi håber, på tværs af Danmark og sammen med eksisterende projekter at kunne inspirere til igangsættelse eller styrkelse af diakonale indsatser. Vi håber at flere må erfare velsignelsen af at omsætte kristne værdier og menneskesyn til diakoni i praksis. Dette gennem villige hænder, som hjælper udfordrede medmennesker. Vi tror og erfarer at tiden igen er til, at kirkerne gør sig gældende i omsorgsarbejde, og vi ser, at vi gør det bedst sammen som kirker.

Historien om Kirkeres Sociale Arbejde

Kirkernes Sociale Arbejde startede i 201 i Silkeborg, hvor tanken om række ud i samfundet med diakoni på tværs samlede en række menigheder. Man erfarede hurtig, at diakonien, samlede på trods af forskelle.

Idag rækker 200 frivillige fra 10 kirker, sammen ud til 2500 medborgere årligt og kirkerne har et bredt samarbejde på tværs af kommunen og med andre frivillige aktører.

Et partnerskab med Blå Kors Danmark gir` styr på rammerne, så man sammen kunne fokusere på at gøre en forskel i Silkeborg. Kirkerne er fælles om indsatser, som ikke foregår fysisk i menighederne. F.eks. besøgstjeneste, praktisk hjælp, gældsrådgivning. Derudover har mange af menigheder egne inviterende fællesskaber, som de frivillige ofte inviterer netværksøgende borgerne med til.

75% af dem vi hjælper via hjemmesiden er henvist fra kommunen. Kommunen som ser os som en uundværlig samarbejdspartner, der gøre en kæmpe forskel for udsatte medborgere gennem næstekærlighed, venlighed og hjælpsomhed.

Siden har Århus. Ålborg, Vejle og Græsted med inspiration fra KSA moddelen og med afsæt fra "evangelisk alliance" samarbejdet opstartet Kirkernes Sociale Arbejde. Læs mere om det enkelte arbejde i KSA afdelingerne her