Diakonale Koncepter

Vi oplever hvordan mennesker gennem praktisk hjælp, oprigtig interesse og samvær, hjælpes gennem svære perioder og ensomhed og ind i nye fællesskaber i kirkerne. Vores erfaring er, at de mest egnede samarbejdskoncepter til et KSA-Netværk er projekter uden adresse i en bestemt kirke. De er herunder defineret som samarbejdskoncepter, som er nemme at kopiere. Menighedskoncepter kan bruges til inspiration til initiativer i din menighed. Typisk etableres der gennem samarbejdskoncepterne kontakt til borgerne, mens menighedskoncepterne inviterer til nærvær og praktisk omsorg, i et fysisk fællesskab.

Samarbejdskoncepter

Maddeling

Mad med et smil til udsatte familier kan være det der bære igennem i en svær periode. Et samarbejde mellem kirker, madleverandører og kommune, som skaber kontakt til borgerne.

Læs Mere

Medvandring

Vil I som kirker være med til at bryde ensomheden i jeres by. En besøgsven eller medvandrer, kan gennem en svær tid give støtte og være det medmenneske, som giver livsmodet nye vinger.

Læs Mere

Hjælp til familier

At få støtte til at være forældre gennem en svær tid kan være afgørende for en hel families trivsel. Frivillige fra kirkerne kan som familiehjælpere være den støtte.

Læs Mere

TVRZ events for udsatte børn

Ikke alle børn har adgang til fede ferier og gode oplevelser. TVRZ er lokale aktivitets events, smil og nærvær for børn i udsatte boligkvarterer, i weekender og ferier.

Læs Mere

Økonomisk Rådgivning

Hjælp mennesker som har mistet overblikket over deres økonomi og gør en kæmpe forskel som kirker.

Læs Mere

Praktisk hjælp

Praktisk hjælp gør en konkret forskel for dem, som ikke har økonomi eller netværk, når det brænder på. At få hjælp fra et medmennesker når man mest har brug for det gør et stort indtryk.

Læs Mere

AarhusCare

Psykolog Care kan blive et tilbud i jeres by, hvis I har mange psykologistuderende, psykologer eller terapeuter, som vil lægge frivillige timer i et tilbud til en udsat gruppe.

Læs Mere

Menighedskoncepter

Sprogcafe for indvandrer

Find inspiration til hvordan I kan lave sprogcaffe for flygtning og indvandrer i jeres kirke

Læs Mere

Familienetværk

Tilbud om socialt samvær og gratis aktiviteter for udsatte familier, som har brug for et frirum i hverdagen.

Læs Mere

MessyChurch

Messy Church er et super godt koncept - også til fællesskaber med nydanskere. Her er fokus ikke kun på at lytte og snakke, som kan være svært, hvis man ikke har et fælles sprog. I Messy Church bruger

Læs Mere

KvindeCafé

KvindeCaféen er et åbent dagstilbud til kvinder. Ensomhed og utryghed kan være store daglige udfordringer for mange kvinder, især hvis man også står alene med ansvaret

Læs Mere